Foodinin proteiinipatukat uudistuvat! Suomalaisuus, puhtaat ja terveelliset raaka-aineet kiinnostavat jokaista hyvästä ravitsemuksesta kiinnostunutta.
Ja mehän innostuttiin tästä aivan superisti!
Suomalaiset proteiinipatukat puhtaista raaka-aineista
Foodin kollageeniproteiinipatukka
Tässä tuotteessa resepti on pysynyt ennallaan, mutta rapeus on erilainen johtuen Foodinin itse paahtamista pähkinöistä!
Ja todentotta, nämä ovat rapeita ja tuoreiden makuisia. Lisäksi Foodinilta kerrotaan, että patukat ovat maidottomia, gluteenittomia sekä lisä– ja säilöntäaineettomia.
Foodin protskupatukoiden erikoisuus on - paitsi että ne on valmistettu Suomessa - on, että niissä ei ole käytetty mitään keinotekoista: ei makeutusaineita eikä muitakaan säilöntä tai lisäaineita. Ne eivät ole perinteisen kaltaisia suklaisia proteiinipatukoita, vaan ne sisältävät rapeita pähkinöitä ja siemeniä reilulla kädellä. Proteiinin lähteenä on paitsi pähkinöiden luontainen proteiini myös lisätty kollageeniproteiini. Yksi patukka sisältää 12-13 g protskua mausta riippuen.
Koostumus kollageeniproteiinipatukoissa on ihanan rapsakka. Makeannälkää nämä eivät vie, sillä tavanomaisiin protskupatukoihin (tai karkkipatukoihin, joita monet proteiinipatukat nykyisin muistuttavat) verrattuna, ne eivät ole makeita. Makunsa ja koostumuksensa puolesta nämä ovat välipalapatukoiden kaltaisia.
Testasimme näitä töissä (ja myös kahden lapsen kanssa kotona). Ylivoimainen suosikki kaikkien mielestä oli Almond Seasalt, jossa on mukana myös raakasuklaata. Rakastan itse Foodinin raakasuklaalevitettä Herkkuisaa, ja tuli sellainen fiilis, että tähän voisi jopa lisätä sitä. Ehkä kokeilenkin tätä versiota ensi kerralla.
Kakkoseksi makutestissä tuli yksimielisesti Caramel Cinnamon, joka on vain miedosti kanelinmakuinen, pähkinäinen ja rapsakka patukka. Ginger-Lime patukka on varmasti inkivääriä rakastavan lemppari, meidän suosikkeihin tämä ei tällä kertaa mahtunut. Sen koostumus on myös muita pehmeämpi.
Jos haluaa suosia suomalaista ja välttää keinomakeutusaineita, Foodinin uudet kollageeniproteiinipatukat ovat oivallinen vaihtoehto. Makeannälkään en näitä suosittelisi, mutta välipalaksi kyllä. Ja mikä parasta, näitä kaikkia Foodinin kollageeniproteiinipatukoita saa nyt Aminopörssistä.
Foodin Nuti Proteiinipatukat
Nuti proteiinipatukat ovat kollageenipatukoita vieläkin rapsakampia, runsaasti pähkinöitä ja siemeniä sisältäviä ja mikä parasta, makeampia. Tähän ei tarvita mitään makeutta lisää, vaan maku tulee itse tuotteesta.
Luonnollinen proteiinipatukka sisältää 9 % kasvipohjaista proteiinia ja puolet sisällöstään pähkinöitä. Ei valkoista sokeria, ei lisä- tai säilöntaineita. Ainoastaan hyvää tekeviä raaka-aineita koko patukka täynnä.
Tämä uutuus vei suorastaan kielen mennessään ja sopii koko perheen urheiluharrastukseen mukaan proteiinipatukaksi ihan jokaiselle. Meillä lapset haluavat, että näitä on jatkuvasti kaapissa, jotta voi napata kouluun evääksi ja harrastukseen mukaan.
Aluksi Dark Chocolate Sea Salt oli koko perheen suosikki, mutta laatikollisen nautittuani ihastui Almod Caramel versioon enemmän. Tämä on tietysti makuasia, joten suosittelen testaamaan molempia.
Kirjoittajana Aminopörssin Katja