Manduka joogamatot ja joogatarvikkeet

Kokosimme yhteen kysymykset, mitä Manduka joogamatoista ja muista joogatarvikkeista usein kysytään. 

Kirjoittajana on joogaopettaja Katja

Mikä on kestävin joogamatto?

Manduka Pro Yoga Mat ja Manduka ProLite Yoga Mat.

Molemmilla matoilla on takuu oikein käytettynä ja hyvin hoidettuna. Ne todella kestävät käyttöä ja muuttuvat ainoastaan paremmaksi käytössä. 

Erona näissä matoissa on paksuus ja paino.

Manduka Pro Yoga Mat on ensimmäinen ja alkuperäinen 6 mm paksu joogamatto ja Manduka Prolite Yoga Mat nimensä mukaisesti kevyempi, 4,7 mm paksu joogamatto. 

Mikä on joogaopettajien suosittelema joogamatto?

Manduka Pro Yoga Mat ja Manduka ProLite.

Nämä joogamatot ovat ympäri maailman joogaopettajien suosittelemia niiden kestävyyden ja erinomaisen käyttökokemuksen vuoksi. 

Manduka Pro joogamaton suosio onkin levinnyt ennen kaikkea suosittelujen kautta. Hyvää on ilo suositella! 

Mikä Manduka joogamatto sopii parhaiten myös jumppamatoksi?

Paras yleismatto, joka käy sekä joogaan että jumppaan, on Manduka X joogamatto.

Se on monikäyttöinen matto, ja sopii erinomaisesti myös aloittelijalle ja sen päällä voi treenata kengät jalassa.  

Manduka X joogamaton pinta on suljettu, joten se ei päästä likaa sisäänsä. Madukalta kerrotaan, että tämä matto kuitenkin kuluu käytössä eikä ole yhtä pitkäikäinen kuin Manduka Pro. 

Sen sijaan Manduka luonnonkumiset eKO sarjan matot ja GRP joogamatto on tarkoitettu ainoastaan joogaan. Ne eivät kestä samalla tavalla jumppaa, vaan kuluvat nopeasti jos niiden päällä ollaan kengät jalassa. 

Millainen on paras matkajoogamatto?

Mandukalla on kaksi matkajoogamattoa, joissa on samat ominaisuudet kuin eKO ja Pro sarjan matoissa.

Pro Matkajoogamatto on kestävämpi käytössä, eKo Matkajoogamatto puolestaan erittäin hyvän pidon omaava ja käytössä kuluva.

Pro matkajoogamatto on 2 mm paksu, on Luonnonkuminen joogamatto eKo puolestaan ohuempi, vain 1,5 mm. 

Molemmat matkajoogamatot ovat: 

  • erittäin kevyitä, paino reilun kilon
  • taiteltavia - helppo taitella mukaan matkalaukkuun
  • ohuita: paksuus 1,5 mm (eKO Travel) ja 2 mm (Pro Travel)

Mitä tarkoittaa suljettu joogamaton pinta?

Suljettu pinta, mikä on kaikissa Manduka Pro joogamatoissa ja (Pro, Manduka ProLite ja Pro Travel) ei päästä sisäänsä likaa, hikeä tai bakteereja. Siksi matto on erittäin hygieeninen käytössä ja esim. monella joogakoululla tämä matto on vuokramattona. Se on helppo pitää puhtaana. 

Kääntöpuoli on, että paljon hikoiltaessa myöskään hiki ei imeydy mattoon ja siksi joogamaton kanssa on hyvä käyttää joogamattopyyhettä, jos hikoilee paljon. Hiki kun jää maton pinnalle. Erityisesti joogamattopyyhkeen käyttö on suositeltavaa HOT-Joogassa ja sitä suositellaan kuumajoogassa kaikille joogamatoille paitsi hotjoogamatto Manduka GRP:lle.

Mikä on suurin ero eKo joogamattojen ja Pro joogamattojen välillä?

eKO sarjan matoissa ja GRP matoissa on luonnonkumimateriaali. Siksi ne pysyvät erinomaisesti paikallaan ja niissä on erinomainen grippi. 

Manduka luonnonkumiset joogamatot: eKo ja GRP

  • erinomainen, paras pito
  • luonnonmateriaali 
  • kuluu käytössä

Hot joogaan kehitetty GRP imee hikeä itseensä eikä siksi liu'u. Siksi se on myös ehdottomasti henkilökohtainen käytössä. Mandukalla mattoa verrataan leikkisästi hammasharjaan. GRP joogamatto on yhtä henkilökohtainen. 

Pro joogamatot ovat kestävimpiä joogamattoja eivätkä ime itseensä yhtään mitään. Ne myös kestävät jopa vuosikymmenen ja enemmän käytössä 

Manduka Pro joogamatot 

  • erittäin kestävä
  • joogaopettajien suosittelema ympäri maailman
  • muuttuu käytössä paremmaksi 
  • ympäristöystävällinen pitkä käyttöiän vuoksi 
  • liukkaampi kuin luonnonkuminen matto 

Mitä tehdä, kun jalat ja kädet liukuvat joogamatolla?

Aivan ensin ota käyttöön joogamattokäsipyyhe. Se toimii. Sen voi asettaa maton yläreunaan ja siihen on helppo ja nopea pyyhkiä kädet. 

Manduka Pro joogamatoille kannattaa tehdä suolapesu ennen käyttöä.

Mikä on Manduka joogamaton suolapesu?

Pro joogamatto harjataan esim. tiskiharjaa tai mattoharjaa käyttäen kauttaaltaan suolalla, jonka jälkeen se huuhdellaan ja ripustetaan kuivumaan. Joskus käsittelyn joutuu uusimaan pari kertaa. 

Katso myös Mandukan artikkeli, miten estää käsien ja jalkojen liukumista joogmaatolla tästä. 

Mitä eroa on eQua ja Yogitoes joogamattopyyhkeillä?

Yogitoes on karheampi joogamattopyyhe ja imukykyisempi. Sen pohjassa on silikoninappulat, minkä ansiosta se pysyy erinomaisesti paikallaan. 

eQua joogamattopyyhe on puolestaan ihanan pehmeä mikrokuituinen pyyhe, joka toimii kaikilla Manduka joogmatoilla. Se ei ole ihan niin imukykyinen kuin Yogitoes. 

Jos hikoilet paljon, ota Yogitoes. Jos kohtalaisesti, kumpi tahansa silmää miellyttää. 

Mikä on paras joogablokki?

Korkkisen joogablokin etuna on sen materiaali - hygieeninen ja kestävä korkki. Korkki on materiaalina erittäin miellyttävä, pehmeä ja lämmin. Manduka korkkiblokissa on lisäksi pyöristetyt reunat. 

Suurempi Cork Yoga Block on alkuperäinen blokki, joka on suosituin blokki. 

Jos tukea kaipaa vähemmän tai kuljettaa korkkiblokkia paljon mukana, on laihempi Lean Cork Yoga Block parempi valinta. Se on Manduka korkkiblokkia kevyempi ja mitoiltaan pienempi. 

Suurempi blokki antaa enemmän pituutta käsivarsille, sillä siihen yltää helpommin seisoma-asanoista. Asetettaessa esim. selän alle, isompi blokki antaa vahvemman venytyksen. Istuttaessa blokin päälle, korkeammalla blokilla istuu ylemmäs, ja lonkat saadaan rennommiksi, ja risti-istunnassa lonkkien alle asetettuna suurempi blokki antaa tukea enemmän. Valitse blokki, mikä toimii sinulla parhaiten. 

Korkkiblokit ovat meillä ylivoimaisesti suosituimpia. Manduka Foam Block yltää samoihin mittoihin Mandukan suuremman Cork Block kanssa, ja se on valmistettu ympäristöystävällisesti kierrätysmateriaalista. Sen etuna on mukava, pehmeä pinta ja keveys. Blokki painaa ainoastaan 450 grammaa. 

Aminopörssi on paras joogakauppa!

Meillä on lähes kaikki Mandukan tuotteet valikoimassa ja kaikki suosituimmat tuotteet. Tilaa Manduka nopealla toimituksella tai poikkea meillä myymälässä Helsingin Konalassa. Auton saat oven eteen ilmaiseen parkkiin ostosten ajaksi, joten useitakaan joogatarvikkeita ei tarvitse pitkiä matkoja kuljetella.