Parhaat ravintolisät iholle

Kollageenia, sinkkiä, C-vitamiinia vai biotiinia? Mitkä ravintolisät ovat iholle parhaaksi?

Kollageeni iholle

Kollageenia on saatavana ravintolisänä niin erityisesti iholle kuin nivelillekin.

Kollageeni on proteiini, jota esiintyy kehossa luonnostaan, ja jota elimistö tuottaa itse. Iän myötä elimistön oma kollageenin tuotanto heikkenee, ja sitä jouduttaa myös mm. UV-säteilylle altistuminen ja tupakointi. 

Ravintolisissä käytetään kollageenia, joka on käytännössä aina peptidimuodossa. Se tarkoittaa, että kollageeni on pilkottuna, helposti elimistön hyödynnettävissä.

Koska kollageeni on proteiini, se vaikuttaa myönteisesti lihaksiin. Proteiinista on hyötyä ihan kaikille ja kaikenikäisille ja kollageeniproteiini on hyvä valinta proteiinin lähteeksi. 

Kollageenia saadaan lisäravinteisiin kolmesta eri lähteestä. Lisäravinteiden kollageeni on: 

  • kalakollageenia
  • sikakollageenia
  • nautakollageenia 

Mutta mikä on paras kollageeni iholle?

Käytännössä kaikki kollageenit vaikuttavat samalla tavalla. Vaikka yhdelläkään kollageenilla ei ole ravitsemuslupausta ihon kollageeninmuodostuksen edistämisestä, niitä käytetään paljon ihon hyvinvointiin. 

Koska kollageeni on eläinperäistä, ei vegaanista kollageenia ole olemassa. Siksi vegaanit eivät voi kollageeniproteiinia nauttia. Sen sijaan vegaaneille on olemassa aminohappovalmisteita, jotka sisältävät samoja aminohappoja, kuin mistä kollageenipeptidit muodostuvat. 

Sinkki iholle 

Sinkki on erinomainen kivennäisaine iholle. Se tasapainottaa ihon toimintaa ja sopii kaikille ihotyypeille. Sinkin ravitsemuslupaus on: sinkki edistää ihon pysymistä normaalina. 

Ihon lisäksi sinkki tekee hyvää hiuksille ja kynsille. 

C-vitamiini iholle 

C-vitamiinilla on ravitsemuslupaus: C-vitamiini edistää ihon normaalia kollageenin muodostusta. Se tutkitusti toimii. 

Siksi monet kollageenivalmisteet sisältävät myös C-vitamiinia.

Jos kollageenijauhe tai kollageenikapseli ei sitä sisällä, ja tavoitteena on ihon kollageeninmuodostuksen edistäminen, ota C-vitamiini käyttöön. 

Biotiini iholle

Biotiini tunnetaan ns. hiusvitamiinina. Se onkin loistava vitamiini hiusten hyvinvointiin. 

Biotiini ylläpitää hiusten hyvinvointia ja se on hyväksi myös iholle sekä limakalvoille. 

Rasvahapot iholle

Kuten vitamiinit ja kivennäisaineet, myös rasvahapot ovat iholle tärkeitä. Sisäisesti rasvahapot edistävät ihon luonnollista rasvahappotasapainoa auttamalla ihon normaalia rasvatasapainoa, mikä puolestaan edistää ihon kykyä ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa. 

Hyvistä Omega-rasvahapoista on iholle hyötyä. Ne edistävät ihon rasvapitoisuuden pysymistä normaalina. Toisin kuin usein luullaan, rasvahapot sopivat myös rasvaiselle iholle. Ne eivät tuki ihohuokosia vaan päinvastoin, auttavat ihoa ylläpitämään normaalia kosteustasapainoa. 

Mitä kosteusköyhempi ihotyyppi on, sitä enemmän se hyötyy omega-rasvahapoista. 

Hyviä rasvahappoja saadaan ravinnosta, kylmäpuristetuista öljyistä ja rasvaisesta kalasta. Tarvittaessa ravintolisä rasvahapot toimivat monipuolisen ravinnon tukena. 

Kauneusvinkit arkeen

Vettä ihon hyvinvointiin

Iho rakastaa vettä ja tarvitsee sitä sisäisesti, jotta se pystyy ylläpitämään luonnollista kosteustasapainoa. Jotta vesi imeytyy parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa ottaa käyttöön elektrolyyttijauhe. Se nimittäin edistää nesteen (eli veden) imeytymistä parhaalla tavalla. Tästä on hyötyä koko keholle, myös iholle.

Vältä keskipäivän aurinkoa

Vaikka aurinko on ihana, lämmittää ja piristää, se ei ole ihon ystävä. Auringon uv-säteily edistää ihon kollageenin jäykistymistä, mikä näkyy ryppyinä. Suojaudu siis keskipäivän auringolta vaatteilla ja varjolla ja käytä luonnonkosmetiikka aurinkovoidetta. Näin voit nauttia auringosta ja lämmöstä turvallisesti.

Monipuolista ruokaa iholle 

Monipuolinen, värikäs ravinto, joka sisältää kaikkia ravintoaineita on ihon paras ystävä. 

Luonnonkosmetiikka hoitaa ihoa ulkoisesti

Luonnonkosmetiikka on parhaiten kasvava kosmetiikkaryhmä. Ekologiset luonnonaineisiin pohjautuvat kosmetiikkatuotteet hellivät ihoa ulkoisesti ja täydentävät sisäisen ihonhoidon. Molempia tarvitaan. 

Ihonpuhdistus luonnonkosmetiikalla 

Puhdista iho iltaisin ja saat päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet pois ihon pinnalta.

Ihon kosteutus luonnonkosmetiikalla

Kosteuta iho kosteusvoiteella, ja autat ihon kosteustasapainon ylläpitämistä myös ulkoisesti. 

Kun valitset luonnonkosmetiikkaa, valitset eläinkokeetonta kosmetiikkaa, joka on valmistettu ekologisesti raaka-aineista, joissa ei ole mitään epäselvää. 

Tilaa parhaat ravintolisät iholle kotimaisesta Aminopörssistä! Autamme mielellämme tuotteiden valinnassa.