proteiini banaanikakku resepti

Tykkään itse banaanikakusta tosi paljon, ja kokeillut monia terveellisempiä vaihtoehtoja.

Usein kysytään, sopiiko heraproteiini leivontaan. Niinpä päätettiin kokeilla, miten laadukas heraproteiinijauhe toimii banaanikakun joukossa. 

Koska rakastan vanhanajan vaniljanmakuista, ainoastaan stevialla makeutettu Nutri Works Iso worX heraproteiinia, ajattelin, että se voisi tomia tässä erinomaisesti tuoden vaniljaista makua kakkuun. Ja näin se todella toimi!

Käytin itse intiaanisokeria, mutta halutessaan sen voi korvata vaikkapa erytritolilla. Silloin kakku ei sisällä lisättyä sokeria. Valmistin kakun gluteenittomana kaurajauhoista ja halutessaan voi käyttää vehnäjauhoja. 

Banaanikakku proteiinijauheella

  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl intiaanisokeria (tai erytritolia)
  • 2 kypsää banaania
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • hyppysellinen aitoa vaniljaa
  • 8 rkl barista kauramaitoa
  • 0,5 dl öljyä ja 0,5 dl oivariinia
  • n. 3 dl kaurajauhoja
  • 1 mitta Nutri Works Iso worX low lactose vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta  
  • 1 tl ceylon kanelia

Proteiinibanaanikakku ohje

Sulata voi  ja muussaa banaanit. Sekoita kaikki aineet lusikalla kulhossa. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Meillä tästä tykkäsi koko perhe. Kakku on parempaa seuraavana päivänä, jos vaan maltat odottaa syömistä.