Resepti: Vegaaninen ja gluteeniton banaanileipä

Banaanileipä on maistuva herkku, joka nimestään huolimatta on enemmän kuivakakku kuin leipä olematta kuitenkaan tippaakaan kuivan makuinen. 

Tämä herkullinen ja mehevä leipä maistuu koko perheelle, säilyy loistavasti muutaman päivän (jos jostain kumman syystä sitä ei tule heti syötyä) ja on mainio vierasvara. 

Terveellisistä elintarvikkeista löydät kaikki hyvää tekevät tuotteet 

Tässä resepti:

  • 2 kypsää banaania
  • 1,5 dl Foodin mantelijauhoja
  • 2 dl kaurajauhoja (tai kaurahiutaleita jauhoksi sauvasekoittimella surautettuna)
  • 2 rkl Foodin kookossokeria
  • 1 dl kauramaitoa
  • 2 rkl Foodin kookosöljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Foodin Ceylon kanelia
  • hyppysellinen suolaa

Vuoan voiteluun kookosöljyä 

Muussaa banaanit  haarukalla ja sekoita kaikki aineet keskenään. Voitele vuoka kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. 

Paista banaanileipää uunissa noin 25 min 180-200 asteessa uunin tehokkuudesta riippuen. Pinta ja reunat saavat tulla rapsakaksi.  

Annoksen voi hyvin tuplata isommalle porukalle. Huomioi, että paksumpi kakku saa olla uunissa pitemmän ajan. 

Herkullisia hetkiä!