Resepti: Vähähiilihydraattinen mustikkapiirakka
  • Noudatatko ketoruokavaliota
  • Vältteletkö hiilihydraatteja tai sokereita
  • Onko VHH-ruokavalio sinulle paras valintasi?

Jos vastasit johonkin kysymykseen kyllä, kannattaa kokeilla tätä ketomustikkapiirakkaa, jonka on loihtinut yhteistyökumppanimme Ave Saarna. 

Mustikkapiirakka on paitsi vähähiilihydraattinen myös viljaton ja gluteeniton, joten se sopii monenlaiseen ruokavalioon. 

Koko piirakassa on hiilihydraatteja ainoastaan 30 g ja yhdessä isohkossa palassa vain 3 g! 

Vähähiilihydraattinen mustikkapiirakka 

  • 3 kananmunaa
  • hyppysellinen erytritolia
  • 1 dl Mantelijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Psylliumia
  • vuoan voiteluun voita

Ohje: Sekoita munat vaahdoksi vatkaimella. Lisää Foodin erytritoli
Sekoita keskenään mantelijauho, leivinjauhe ja psyllium. Lisää munavaahtoon. Sekoita. Voitele vuoka ja tasoita siihen taikina lusikalla. Paista noin 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Täyte:

  • 3 kananmunaa
  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • 5 dl mustikoita
  • hyppysellinen Erytritolia
  • Vaniljajauhetta

Riko munat haarukalla. Sekoita muniin jogurtti, erytritoli ja vaniljauute. Levitä marjat pohjalle. Kaada täyte marjojen päälle ja tasoittele lusikalla. Paista noin 200 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile kylmänä. Nauti hyvän ystävän seurassa.