Vegeproteiinit tammikuun vegaanihaasteessa!

Tammikuinen Vegaanihaaste on pian täällä!

Vegaanihaaste on toteutettu ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja se on ollut todella suosittu. Se voi olla alkusysäys vegaaniseen elämään tai tutustuminen vegaaniseen ruokavalioon. Jokainen toteuttaa haasteen omalla tyylillään. Yksi kokeilee vegaanista ravintoa, toinen siirtyy kasvisvoittoisempaan ruokavalioon kuukaudeksi ja kolmas noudattaa vegaanista ruokavaliota tammikuun ajan 100 %. Kaikki tyylit ovat sallittuja.

Vegaanihaasteen innoittamana nostimme Aminopörssin Vegaaniprotskut esille. Proteiini edistää lihasmassan kasvua ja säilymistä. Siksi se on loistava tuote treenaajalle. Vegeproteiinien aminohappokoostumus saadaan paremmaksi, kun tuotteissa yhdistellään eri proteiinin lähteitä keskenään, aivan kuin vegaanin lautasellakin.

Aminopörssissä on valtava valikoima hyvänmakuisia vegaanisia proteiinijauheita eri brändeiltä. Tsekkaa itse valikoima ja valitse suosikkisi! 

Suosituin vegeproteiini on M-Nutrition Vege Protein, joka on sekoitus kolmea erilaista proteiinin lähdettä: riisiproteiinia, hamppuproteiinia ja herneproteiinia. Valitse suosikkisi mauista: maustamaton, suklaa tai vanilja.

Kakkoseksi kiilaa Self Omninutrition Soya Protein, joka sisältää erinomaisen aminohappokoostumuksen sisältävää soijaproteiinia. 

Suomessa suunniteltu ja valmistettu Nutri Works Vegan Protein WorX on nro. 3 vegaanisten proteiinijauheiden valikoimassa. Se sisältää kolmea erinomaista kasviperäistä proteiininlähdettä: hernettä, riisiä ja hamppua. Hamppuproteiinin aminohappoprofiili on täysiarvoinen eli se sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja, jotka tulee saada ravinnosta. Herneproteiinin aminohappoprofiili muistuttaa heraproteiinia. Herneproteiini ja riisiproteiini täydentävät toisiaan aminohappoprofiililtaan, jolloin saadaan erinomainen proteiinilisä. Tuotteelle on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä.

Foodin Supervege kasviproteiinisekoitus, 600 g on ainutlaatuinen, kolmen luomulaatuisen kasviproteiinin sekoitus, joka sisältää laadukkaita riisi- ja herneproteiinia sekä erityisen proteiinipitoista 70% hamppuproteiinia. Supervegessä on tasapainoinen ja monipuolinen aminohappoprofiili, jonka lisäksi sekoituksessa on aminohappojen imeytymistä tehostava bacillus coagulans-probiootti.

M-Natural Rice Protein, 600 g on täysin kasvipohjainen, maustamaton proteiinilisä, joka sisältää korkealaatuista ja hyvin imeytyvää riisiproteiinijauhetta. 

Foodin Hamppuproteiinijauhe, 600 g on loistava proteiinijauhe urheilijoille sekä kasvissyöjille, sillä proteiinin lisäksi se sisältää terveydelle hyödyllisiä ravintokuituja sekä rasvahappoja. Hampun proteiini on kaikista kasvikunnan proteiineista kattavin ja helposti kehon hyödynnettävissä.

Muun muassa näillä kasviproteiinijauheilla saa näppärästi täydennettyä ravinnon proteiinipitoisuutta. 

 

Vegaaniset proteiinijauheet ovat elintarvikkeita, mutta tokikaan ne eivät korvaa monipuolista ja terveellistä ravintoa.