Resepti: maukas proteiininäkkileipä

Rouskuva, terveellinen ja herkullinen proteiininäkkileipä pitää nälkää hyvin, antaa lihaksille toivottua proteiinia lihaskasvuun ja edistää suoliston hyvinvointia. Tämä protskunäkkäri on myös vähähiilihydraattinen eli se sopii loistavasti VHH-ruokavalioon. 

Nappaa resepti talteen! Foodinin ja Nutri Worksin raaka-aineet löydät meiltä ja kananmunat nappaa ostoskoriin lähikaupasta. 

Gluteeniton ja viljaton proteiininäkkileipä sopii moneen ruokavalioon. 

  • 1 rkl Foodin psylliumia
  • 180 g Foodin auringonkukansiemeniä
  • 1 dl Foodin seesaminsiemeniä
  • 1 dl Foodin Chia-siemeniä tai pellavansiemeniä
  • 1 dl Nutri Works Iso worX heraproteiini isolaattia (vanilja)
  • ¾ tl Foodin himalajan kristallisuolaa
  • 1 tl Foodin inkiväärijauhetta
  • 3 kpl Kananmunia
  • 1 rkl Foodin oliiviöljyä


Sekoita kaikki kuivat ainekset sekaisin. Lisää kananmunat ja oliiviöljy. Sekoita hyvin tasaiseksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.



Paloittele heti uunista ottamisen jälkeen ja nautiskele pikkujoulukautena esim. juustojen ja hedelmien kera tai sellaisenaan kahvin/teen kanssa. Rapeita makuhetkiä!