Resepti: Ketogeeninen siemenleipä

Upea yhteistyökumppanimme Ave loihtii ketokeittiössään mitä mielenkiintoisempia ruokia, jotka toimivat niin keto- kuin VHH-ruokavaliossakin. Leipäähän moni jää kaipaamaan, sillä perinteisesti se sisältää viljoja, jotka eivät ketoruokavalioon tai VHH-ruokavalioon mahdu. 

Ave loihti siemenpataleivän, joka suorastaan houkuttelee leipomaan. Resepti on tosi helppo, sillä aineet vain sekoitetaan keskenään. Tämä siemenleipä pitää vatsan hyvinvoivana, sillä se sisältää runsaasti kuitupitoisia siemeniä, pähkinöitä ja kuitupitoista mantelijauhoa sekä loistavaa kuidun lähdettä psylliumia. Viljattomana se toimii myös viljoja vältteleville ja gluteenittomaan ruokavalioon.

Vinkki: tee leipä viikonlopun aamiaispöytään! 

Kaikki Foodinin tuotteet tilaat tai nappaat myymälästä mukaan meiltä ja kananmunat, leivinjauheen ja turkkilaisen jugurtin poimit lähikaupan hyllyltä. 

Aineet:

Ohje: Sekoita kaikki ainekset sekaisiin kulhossa. Voitele leipävuoka öljyllä tai voilla. Kaada taikina vuokaa ja rippottele päälle lempparisiemeniä.
Laita uuni 225 asteeseen ja paista leipää noin 20 min, riippuen uunin tehosta.

Anna jäähtyä, poista leipä vuoasta ja leikkaa viipaleiksi. Nauti parhaassa seurassa.